Loyal Followers

Tuesday, April 24, 2012

D’Buai Angin Angau–bab 1

“Marsha, hahahahahaha…kau tertipu juga Marsha. Kau bodoh ke apa? Hahahahahaha….,” gelak bapa tiri Marsha bertambah kuat.

Marsha menangis terisak-isak di atas lantai semen rumah teres dua tingkat itu. Dia meronta-ronta dan hampir melompat-lompat macam kera kena belacan. Namun pelukan ayah tirinya, Pak Mahat, amat erat sekali. Marsha dapat bau mulut Pak Mahat yang busuk tembakau kretek Sempoerna yang mungkin diseludup dari Indonesia tu. “Dasar jantan keparat…dah la peluk kita, mulut busuk isap kretek tak baya cukai…sial!”, kata Marsha dalam hati.

“Hahahahaha….cough cough cough…,”gelak Pak Mahat terlampau kuat sehingga dia batuk.

“HAhahahaha…(kali ni dia tak batuk lagi), dulu aku tipu mak kau, skang ni aku tipu kau pula…hahahahaha…, pompuan bodoh…tak pakai otak….hahahahaha….,” sambung Pak Mahat. Marsha terus dipeluk erat. Pak Mahat teramat syiok. Kopi Tongkat Ali yang diminumnya setiap hari nampak berkesan.

Marsha, atau nama penuh beliau, Puteri Nurul Marsha Shazreen Azlyn Tequila adalah anak tunggal Makcik Saodah dengan lakinya yang asal, Saad bin Lebai Mahsyur. Apabila Saad meninggal akibat kemalangan motosikal, di mana Saad telah melanggar se-ekor lembu besar yang merayau-rayau tak tentu arah setelah terlepas dari estet lembu di Gemas, Saodah telah bernikah dan berkahwin dengan si Mahat durjana ni.

Saodah mempunyai 7 orang anak, 3 lelaki dan 4 perempuan.  Marsha adalah yang bongsu. Sedih sekali, kesemua anak Saodah, kecuali Marsha telah tiada. Anak sulungnya, seorang lelaki, telah dikidnap oleh lelaki yang dipercayai memandu sebuah van putih semasa anaknya yang sulung , yang ketika itu berumur 4 tahun, pergi ke Kedai Mydin pada pukul 10 malam untuk membeli rokok daun lakinya, Saad.

Anaknya yang nombor dua mati lemas semasa dia berumur 3 tahun semasa dia mandi-manda di Port Dickson. Masa dia mati lemas tu, Saodah tengah khusyuk baca majalah Mangga.

Anak ke tiga Saodah mati semasa berumur 2 tahun apabila dia terkeluar dari tingkap kereta Kancil semasa di dalam perjalanan di lebuhraya PLUS pada 12 tengah malam. Saodah ketika itu tertidor.

Yang lain-lain tu pun hilang ataupun mati di dalam keadaan yang sama lah. Tak payah lah nak cerita panjang-panjang. Rugi kertas.

Saodah tak tahu bahawa si Mahat durjana ni sebenarnya adalah pembekal anak-anak gadis ke pusat-pusat pelacuran di Kuala Lumpur. Masa Mahat meminang Saodah setelah mereka berjumpa di luar Klinik Rakyat, Saodah amat terpegun dengan budi-bahasa Mahat yang amat cool. Mahat ada “swag”, kata Saodah dalam hati.

Marsha adalah seorang anak gadis yang baik sekali. Dia bertudung setiap masa. Sejak berumur 2 tahun dia telah bertudung. Dia bangun pukul 5 pagi setiap hari. Setelah mandi dan sembahyang subuh, dia membaca Quran. Pastu dia pergi ke kebun getah untuk menoreh. Pastu dia perah susu lembu. Pastu dia ke ladang kelapa sawit mengambil upah mengutip kelapa sawit. Pastu dia buat bisnes internet lagi. Pastu dia juga menjadi telefonis Maxis dari rumah. Tapi dia tak tinggal sembahyang. Dia juga bertudung setiap masa. Pada hari minggu, dia mengajar bebudak kampung baca Quran. Walau umurnya baru 21 tahun, Marsha telah mempunyai banyak pengalaman hidup.

Pak Mahat dah lama stim tengok si Marsha ni. Tak tahan dia tengok t-shirt ketat Marsha tiap-tiap hari. Bila dia tengok seluar ketat yang dipakai Marsha setiap hari, dia terlebih lah stim. Tiap-tiap hari Mahat mengidam untuk menjamah body Marsha yang curvenya macam turn three kat Sepang F1 track.

Pak Mahat sememangnya banyak stim. Kalau dia balik dari lepak-lepak kat kedai kopi tu, maka Saodah pun kena la layan dia kalau dia nak berasmara. Sambil masak ker, iron baju ker atau aper ker, Saodah kener la berhenti untuk melayan si Mahat ni. Itu haknya, Mahat akan berkata. Dan saodah pun kener la memberi yang hak. Tapi bukannya lama pun, seminit setengah dah pun pancut. So, takder hal la sangat, Saodah pikir.

Semalam Mahat ajak Marsha ke Kuala Lumpur. Katanya nak minta tolong Marsha angkat peti sejuk yang dia nak beli. Marsha terpikir jugak, kenapa nak beli peti sejuk di KL? Kat Gemas pun banyak peti sejuk. Tapi takper la, pikir Marsha. Lagipun Marsha jarang-jarang ke KL. Syok jugak ke KL ni. Bley beli seluar ketat sehelai. Pikir Marsha.

Sampai sahaja di Kuala Lumpur, Mahat membawa Marsha ke sebuah rumah teres dua tingkat. Di situ ada seorang tauke karaoke (fooh, it rhymes!)  sedang menunggu. Marsha diheret ke dalam bilik. Mahat yang dah lama stim tengok liuk lintuk tubuh badan Marsha di dalam t-shirt dan seluar ketat yang Marsah pakai tu dah tak tahan lagi.

Dia terus bawa Marsha ke bilik dan menghempas Marsha ke katil. Marsha melompat terjun ke lantai semen. Mahat terus mengganas. Dia rentap tudung Marsha. Baju Marsha hendak dikoyaknya. Tapi tebal sangat. Tak terkoyak. Dia merentak seluar ketat Marsha. Marsha terpegun dengan kerakusan Pak tirinya. Marsha menangis.

Pak Mahat sentap seluar ketat Marsha. Tapi ketat sangat sehingga tak boleh dilondeh. Celaka betul, pikir Pak Mahat. Namun dia tak give up.

Tiba-tiba, pintu bilik ditendang dengan kuat. “Hoi, orang tua….lu jangan rogol itu pompuan la….” jerit tauke karaoke tu kepada Mahat.

“Hah…apa lu kacau? Aku dah stim ni…aku nak kasik sikit ini pompuan…dah lama aku stim ngan dia….emak dia dah tak besh…aku nak dia….lu pegi mampus sana luar la apek…” jerit Mahat.

“Eh…lu dengar sini Mahat….lu janji mau kasi virgin…saya kata okay…bayar lu 3 ribu….kalau bukan virgin, gua bayar lu 100 saja…okay?,” jerit tauke karaoke tu.

Mendengar ugutan itu, Mahat terus potong stim. “Ok ok lah….babi sial….ambik la….malas aku nak tengok muka krepot lu ….. kau tau Ah Beng, kau memang sial….buat pompuan macam barang dapur…kau lacurkan dia orang….dah….ambik la si pompuan ni….kasik aku 3000 tu…”jerit Mahat.

Marah sekali Mahat. Jelas sekali Mahat berasa mual dengan perangai Ah Beng yang membeli dan melacurkan perempuan–perempuan. Mahat rasa Ah Beng ni lah manusia yang paling tak berhati perut, macam binatang. “Ader ker boleh beli pompuan pastu paksa kejer kat karaoke,” bisik hati Mahat yang meluap-luap.

“Eh Mahat, lu jangan kasi insult sama gue ok, nama gue bukan Ah Beng lah, gue ada nama English lu tau?” jerit Ah Beng.

“Hek eleh, muka macam tak siap nama Inggeris konon…porrrdah!”, balas Mahat dengan meniru gaya pembuat roti canai kat depan head quarters DAP kat pekan.

“Eh, lu hormat la sikit Mahat, nama gue Hennessy Heng lu tau….Hennessy…bukan Ah Beng….lu sial….” pekik Hennessy Heng.

Hennessy Heng memberi RM3125.oo kepada Mahat. “Nah…skang kau belah….”

“Itu nama whisky la apek, lu nyer Bapak manyak original eh…, hahahahahaha” Mahat ketawa terbahak-bahak.

“Eh, Whisky Heng, kasik akunyer 3000, aku nak transport claim pun tau….2r0 ringgit….” jerkah Mahat. “Hennessy konon…cam sial….” bisik Mahat dalam hati.

“Eh…ini 3125.00 saja la, transport claim aku 250 ringgit lah…sial!” jerit Mahat.

“Kalau lu pakai Ron 97 gua bayar 250 ringgit la…ini ko pakai Ron 95 saja…gua bayar 125 saja…belah la lu….ini Marsha gua punya skang….” jawap Hennessy Heng.

Mahat mengambil wang tersebut. Sebelum beredar, dia merenung wajah Marsha sekali lagi. “Marsha, aku dah jual kau kat Cina karaoke ni…skang ko kejer la baik-baik dengan dia…jangan malukan nama keluarga kita….kita keluarga baik-baik, kita tak penah tipu orang, kita cari makan halal, tak mencuri, tak tipu….paham?”, Mahat tekun memberi pesanan terakhir kepada anak tirinya itu.

Marsha menagis terisak-isak. “Sampai hati bapak jual saya…tapi takper lah…asalkan bapak take care emak, saya tak kisah…ini sebenarnya sudah takdir…saya terima nasib saya….drive baik-baik yer bapak…jangan langgar lembu macam bapak kandung saya…nanti takder sesaper yang nak jaga mak saya lagi…k bai…” kata Marsha ditengah tengah sedu sedan beliau.

“Okay, aku belah skang ni….”, kata Mahat. Dia pun belah.

“Apa lu punya nama penuh ha?” tanya Hennessy Heng.

“Erm…Puteri Nurul Marsha Shazreen Azlyn Tequila”, jawap Marsha.

“Howah…manyak panjang lu nyer namer ah…manyak glemer, tapi takper, gue panggey lu Marsha Tequila sajer…ok?” kata Hennessy.

“Guenyer namer Hennessy Heng, lu tau, ingat tu…” sambung Hennessy.

“Okay, Ah Heng….” jawap Marsha.

“Eh, Hennessy Heng, lu smart alec! Mulai sekarang, saya daddy awak,  awak tau? Who’s your daddy” Jawap!” pekik Hennessy.

“WHO’S YOUR DADDY?” jerit Hennessy apabila Marsha tak jawap.

“You…you my daddy…” jawap Marsha. Nak ketawa pun ada. Tapi oleh lerana dia baru kena jual, maka Marsha pun jawap lah di dalam nada sedey.

“Hmmph…tau takper!”, kata Hennessy Heng. Puas hati beliau.

Hennessy merenung wajah Marsha Tequilla yang ayu itu. Kulitnya yang putih melepak. Tubuhnya yang menggiurkan itu. Dadanya yang turun naik dibawah t-short ketatnya. Peha dan punggungnya yang pastinya meronta untuk keluar dari pelukan seluar ketat yang dipakai Marsha Tequilla itu.

“Fooh….patut ler Mahat stim. Aku pun stim. Tapi tak komplit ni. Kalau dier pakai cermin mata samak itu tudung, baru perfect!” pikir Hennessy Heng. Itu memangnyer fetish si Hennessy Heng. Macam sial.

“Hmmp….mulai hari ni, kau sini duduk. Aku kasik kau duit. Kau sini duduk sendiri. kau jangan cuba lari. Aku akan cari kau sampai lobang jamban kalo kau lari. Kau kerja di karaoke aku punya mulai malam ni. Paham?” kata Hennessy dengan tegas. “Who’s your daddy?” tanya Hennessy, seperti beliau tidak puas dengan jawapan tadi.

“Er…erm…your my daddy. Saya paham. Saya takkan lari. Bayaran camner?” tanyer Marsha.

“Gua bayar lu 25 ringgit satu malam. Apa-apa customer belanjer, lu dapat 25% komisyen. Lu sini duduk free. Makan gua kasik,” jelas Hennessy.

“Erm…okay,” jawap Marsha.

“Sana karaoke, lu nyer nama glemer is Tequilla, lu paham?” herdik Hennessy Heng. “Who’s your daddy?” sambung HH (eh…dah penat type nama penuh dier ni!).

“Erm…your my daddy. Okay. Memang dah lamer pun saya nak orang panggil nama saya yang glemer tu. Kat kampung orang panggey Sha sajer…” jawap Marsha.

“Okay, bagut. Ini malam, kul 8 lu get ready. Nanti saya pegi beli lu punyer pakaian ketat, mini skirt sama make up,” kata HH.

“Yeaay…” bisik Marsha. Tapi oleh kerana dia baru kener jual, dia cuma menggangguk kepala saja.

“Okay, gua mau pegi keluar…” kata HH.

HH berjalan menuju pintu. Sebelum membuka pintu, dia menoleh dan merenung keayuan Marsha Tequilla sekali lagi. Bagai tak puas dia menengok wajah dan tubun Marsha.

“Who’s your….”

Belum sempat habis HH menanya soalan cepu emasnya itu, Marsha menjawap…”your my daddy…”

*bersambung

 

10 comments:

Shaleni said...

HAHAHAHAH Spoof Ombak rindu! LOL..cant wait for the next chapter!

Anonymous said...

kelakar giler !

Anonymous said...

Damn funny bro, I save it in my hard disk do i can read as and when.

Anonymous said...

haahahaa....kelakar giler..bro, bab 2 please...

Anonymous said...

Art
that's funny but what are u driving at?
Saturday 428 at Dataran?
ha2

Anonymous said...

isisis... korang hajar punya orang... gue suka.

Tiger said...

Happening lah you, Art!
Unfortunately, Malaysia doesn't have a Pulitzer prize!

Anonymous said...

lambatnya hero nak keluar... make sure sehensem Aaron haha..

kckembara said...

Angin angau kencang berderu,
Bagai episod sandiwara kita;
Geli hati bagai nak digaru,
Cepatlah,ada pirate copy Bab Dua?

I Wan said...

I want, i want...part 2, 3, 4, 5 till the end. I wanttttt!